Saturday, February 9, 2008

Vårkänningar

Idag har det varit en vacker solig dag, nästan så man får vårkänslor. Hann med att ta en promenad mitt på dagen med mamma och moster. Vi såg ett lite underligt vårtecken nämligen en död groda i vägkanten. Den borde ju legat under en sten och sova nu tycker man men den har väl också väckts upp för tidigt av värmen.
Avloppet strular lite smått igen som alltid vid töväder men än så länge går det att diska och sånt.
Mange verkar inte ha något arbete längre. Skulle ju jobba helgerna men varit hemma två helger eftersom spysjukan har gått laget runt. Det var tydligen inte okej. De verkade inte förstå vad spysjukan var överhuvudtaget och att det skulle vara smittsamt fattade de inte heller. Jaja vi får väl se hur det blir.
Bilen har varit på verkstad för de felen som besiktningen slog ner på. Vi har ju däremot ett annat stort problem med den bilen nämligen att den inte vill starta i vissa situationer. Den startar snällt när den är kall men man kan inte ställa ifrån sig den och handla tex och sen starta den då går det inte. Men det kan ev en bekant ha fixat idag. Hoppas det, är ju lite oroligt att ha en bil med sånt problem.
Har haft en bekant till familjen på besök i afta och det var trevligt, har inte sett henne sen i sommar. Hon skulle kanske ha övernattat men bestämde sig för att sova i sitt hus istället.
Ätit köttgryta med ris idag. Mums mums, tur att vi har grytbitar av älg kvar. Det är bra mat, sköter sig själv ett par timmar. Brukar ha i kålrot, palsternacka, morot, älggrytbitar, trattkantareller. Och sen går det alltid att slänga i lite vitkål, ärter, gröna bönor eller vad man vill egentligen. Behövs inte mkt krydda heller, lite buljong, lagerblad, kryddpeppar ev enbär och så salt. Alltid lika gott. Och mycket. Varken jag eller mamma kan laga den som liten rätt utan det brukar bli en jättegryta så man kan antingen äta i flera dagar eller stoppa i frysen. Man skulle egentligen göra storkok oftare och frysa in i matlådor. Det händer ju att man åker nånstans ibland och inte orkar laga mat utan tar en korv på macken, då är det smidigt att ha en matlåda att plocka fram. Synd att potatis blir så otäck när man fryser den annars hade det varit fint att fylla på en låda då och då och sen en annan låda med köttrester i tärningar. Blanda sen ihop och Voila: Pyttipanna. Vi är iallafall duktiga på att inte slänga mat. Dels för att vi är matvrak och gärna äter direkt ur grytorna på kvällskvisten innan disken. Men blir det minsta rest över efter det hamnar det antingen i kylen, frysen eller i vovvens mage.
Ska ta och skriva ner lite tips kanske imorgon hur ni också kan banta era soppåsar och därmed kanske kan skaffa månadshämtning av soporna vilket ger lägre sophämtningskostnad.

No comments: