Sunday, February 10, 2008

Sopor...

Skrev ju igår att jag skulle skriva lite om att minska på soporna. Var en aning mer inspirerad då än nu men gör ett försök ändå. Det börjar ju redan i affären, vilka val av förpackningar man väljer. Försök att välja produkter med så lite onödig förpackning som möjligt. Återvinn så mkt du kan: papper, metall, glas, plast osv men det vet ju alla människor men det förvånande hur många det är som fortfarande inte gör det. Det är inte krångligt och det tar inte längre tid egentligen även om det innebär lite mer disk.
Mer kompost åt folket! Bor du i stan så kan du alltid ha en liten maskkompost under diskbänken. Om det inte finns så borde de styrande se till att det fanns en gemensam kompost i bostadsområden. Finemang att slänga ut överblivet från matlagningen där. Kött går (tror jag) att kompostera i slutet kärl för att inte dra dit råttor men jag kör med öppen komposthög och därmed inga köttrester. Vill inte ha björn och varg i trädgården. :-)
Har man tillgång till vedspis kan man elda upp hushållspapper annars består våra sopor rätt mkt av det. Tygblöjor till barnen, vi hade funderat på det innan vi fick barn men det blev inte så och det känns konstigt att börja med det nu när han är så stor. Glödlampor hamnar ju naturligtvis väl vadderade i soppåsen Likaså bindor, finns menskopp om man vill slippa det. Och framförallt, tänk till innan du slänger saker. Du kan kanske ha användning av det men på ett annat sätt än det var tillverkat för. Trasiga kläder kan först plundras på knappar, kanske sys om eller användas till trasor, vissa plastbyttor och tetrapack är jättebra att så plantor i.
Det finns mera inne i mitt huvud att tillägga men det sitter en bit inne just nu...

No comments: