Sunday, March 6, 2011

I slutändan av en trevlig söndag

Hemma på lugnet igen, kväll och mörkt. Snart dags att göra en ytte, pyttebrasa i kakelugnarna och bädda ner lillkillen. Imorgon börjar skolan igen efter en vecka sportlov.
Röjde mer uppe på garderoben på förmiddagen efter en pulkapromenad. Tur att man inte är dammallergiker, flyttade runt en hel hög med gamla dunmadrasser. Dammet yrde kan jag lova. Nästa steg blir att riva ut plastmattorna så att golvplanket får ståta. Det är ingen heltäckande plastmatta utan små rester som blivit utlagda precis vid ingången så det går nog rätt lätt. Sen ska jag försöka baxa in några kartonger med gamla kläder som jag tycker är synd att slänga. Går ju att använda till utklädning någon gång.

Åkte till svärföräldrarna och välkomnade hem dem efter ett par veckor i malaysia. Fick ett fint halsband gjort av skimrande snäckor :)

Efter maten gick lilleman till mormor så vi passade på att åka på en liten upptäcksresa. Jag har nämligen spanat in en timmerstomme med inrasat tak. Vi är på jakt efter mer timmer till vår framtida badstuga. Vi pulsade i snö som gick långt upp på låren och tog ett varv runt. Är inte riktigt säker på hur pass bra timret var men det går ju att titta närmare på det till våren och sen kanske prata lite med ägaren.

På hemvägen stannade vi till i E-bol och babblade bort någon timme där. Vi är ju så nyfikna på ännu en gård i närheten så vi fick hela släktsagan berättade för oss av grannen A. Tänk om man bara kunde samla på sig alla såna fina gamla gårdar som andra kallar ruckel. För att hindra att de rivs eller förstörs av allt för renoveringssugna folk med moderna tankegångar. Det kan innebära en snabb död för ett gammalt hus. Vi är verkligen byggnadsvårdstalibaner....Att bara sätta sig i bilen och på måfå åka runt och finna pärlor det är en av mina favoritsysselsättningar. Passion kallas det kanske!!
Det är bra att brinna för något, även om det råkar vara "ruckel"!

Ha det gott!

No comments: