Monday, October 6, 2008

Höstig måndag

Imorse var det is ute. Börjar märkas att det är höst. Det har blåst ner så mkt löv...Jag har grävt upp Dahlior, Spindeliljor och Himmelsblomman. Deras knölar ska få bo i min mormors källare under vintern. Imorrn ska jag försöka ta frön från lite annueller och sen slänga dem på komposten. Det är mycket i trädgården just nu som ska hinnas med.
Vi har kapat och klyvt ved iförrgår och igår så nu finns det lite att elda med i mammas vedspis under vintern. Ingen värme är som den från riktig ved *myser vid tanken på det* Bobo fick vara med mamma medan vi kapade. Motorsågar och busiga snart treåringar passar inte riktigt ihop. Klyvningen var han däremot med på. Han hade en liten hammare och "högg" ved med. Och han var duktig på att lassa på ved på skottkärran. Mammas duktiga kille *stolt*
Annars händer det nog inget nytt..En vanlig måndag. Mange har varit ute och röjt lite sly och tagit ner ett träd som stod lite tokigt till. Han har fått arbetslust helt plötsligt och jag tänker då inte klaga över det iaf. Bobo vaknade rätt sent idag så han fick vara vaken hela dagen. Har precis sopat köksgolvet och diskat och ska snart krypa ner i soffan och se Magnus Betnér på teve.
natti

No comments: