Friday, March 19, 2010

vårens första regn


Idag är det inte läge att ta någon långpromenad. Om man inte har regnställ på sig dvs. Men det tar bra på snön.
Lilla vasaloppet gick jättebra. Lilleman pinnade på med sina skidor, han höll på att tröttna ett par gånger när det var trångt i ledet men sen gick han ur spår och kom in på ett annat ställe med gott om plats och då jäklar blev det åka av :) I mål fick han en guldmedalj av självaste pippi långstrump.Och en mugg varm saft med kexchoklad till. Sen blev det grillad korv innan vi slutfikade med kaffe och kakor i bakluckan. Han hade en riktigt rolig dag och vädret var verkligen toppen. På hemvägen stannade vi till vid utmarksmuseet och köpte lokalt bakat sesamknäckebröd och ett träpusselset med mulle meck.

Igår tog jag och mamma en tur till torsby och var in på secondhanden. Det var väldigt länge sen sist, fann en del kläder till både mig och joar.
Vårt avlopp hade frusit eller om det var en propp i det. Så jag ägnade en stund till att fixa till inne på utedasset ifall det skulle dröja innan det gick att använda. Det finns plats för tre vuxna och ett barn därinne så man kan ju alltid passa på att umgås...Istället för "kan du skicka saltet" så kan man ju säga "kan du skicka toapappret" :P
Men D fick tag på ett munstycke till högtryckstvätten och stod ute och blåste med den i avloppsröret och efter en stund var proppen löst. En riktig skitgubbe.....:)

Har precis kommit hem efter att ha letat socknen runt efter grillad kyckling/ salladskyckling. Lyckades på andra stället. På lördag kommer ett par kompisar över för tjejkväll med mat och spel. Ska bli skoj!

2 comments:

Fröken Höst said...

Framtidens stora skidstjärna.

Anna, Fair and True said...

Vad kul! Vasaloppet alltså, inte proppen i avloppet. Fast det löstes ju snabbt som tur är.