Tuesday, April 29, 2008

Jädra blåsväder

Usch vad blåsigt det varit idag. Fast i Hagfors var det rätt skapligt ändå måste jag säga. Mamma var till tandläkaren så jag, joar, mange och pappa drog runt på "stan" ett tag. Fick tag på en bok på antikvariatet, "Twin peaks, Laura palmers dagbok". Den kom antagligen till efter serien men kul som kuriosa ändå eftersom jag är en Twin peaksnörd. Och boken "sju sorters kakor" Den är ju en klassiker!
Sprang ett varv inne på Liedl efter middagen, finns mkt att titta på där. En hel del konstiga livsmedel man knappt kan gissa sig till vad det är och så en massa fina grönsaker till billigt pris. Visst, det är en ganska risad affär men har man inte så mycket pengar att sprida omkring sig får man rätta mun efter matsäcken. Och portmonän.
När vi kom hem såg vi att blåsten ställt till det hemma på gården...Ett par takplåtar hade blåst ner från ladugårdstaket och dessutom hade hela murstocken därinne kollapsat. En sån tur att ingen var därinne eller utanför när det hände. En del stenar låg ju utanför så....Då slipper man oroa sig för den nästa gång man kommer in. Men eländet ska ju undan också...Pappa och Mange satte igång med att spika fast plåtarna igen. Stackars mange får alltid mkt att göra med tak...Det var visst lite halkigt åt honom där uppe men med diverse livlinor och en extra stege att hänga i så gick det rätt bra ändå. Nu är det bara hålet där skorsten varit som ska tätas.
Jag har rensat ur mina krusbärsbuskar lite och krattat här och där. Och i en glödlampa som låg gömd i gräset. Det är glas överallt på tomten, lite undangömt sådär. Kunde nog ägna en heldag bara åt att plocka glasskärvor under fönstren och andra ställen.
Imorrn är det alltså valborg. Be till vädergudarna att det inte blir blåsigt imorrn för då blir det ingen eldning....
Min Gullpudra blommar för andra året och den sprider sig! Mina blåsippor har börjat blomma och krokusar likaså. Vitsipporna har inte riktigt vågat slå ut kronbladen ännu!
Hmm skrev jag igår? Tror inte det...Har iaf målat skåpluckorna på diskbänken pärlgrå och det blev riktigt grannt må jag säga! Är lite kär i mitt "nya" kök. :-)

No comments: