Monday, August 8, 2011

Dagen då blasten slogs ner

Idag tog vi ner potatisblasten. Vissa plantor var toppenfina och andra var vissna av bladmögel. Men vi tog alltså beslutet att slå av blasten för att inte riskera brunröta i potatisen. Läste ngnstans att potatisen är "plockfärdig" efter ca 100 dagar och nu när de ska stå utan blast tre veckor så kommer vi ändå upp till ca 100 dagar. Så det kanske går bra :)
Vi har nog gjort alla fel med vår potatisodling. Nybörjarmisstag antar jag....Nästa år ska vi:

#1# Se till att ha ett välarbetat, ogräsfritt land.

#2# eventuellt sätta lite tidigare

#3# Ta den lilla sättmaskinen, ta bara varannat fack och öka avståndet raderna emellan för att få in mer luft.

#4# Förhoppningsvis vara bättra på att hålla efter ogräs...Och hoppas att det inte kommer lika mycket kvickrot.


Vi är sena med allting känns det som. Idag har vi slängt in veden i skjulet. Den blev inte klöven förrän sent och en del vedträn är verkligen dyblöta. Hoppas att det torkar något iaf. Vi körde med rätt sur ved periodvis i vintras också. Svårt att vara beroende av att någon ska transportera ner veden från skogen åt oss. En timmervagn med kran att sätta efter traktorn vore kanske något? Ska man ha något gjort får man göra det själv heter det väl...:)

Har gått igenom sonens klädbyrå inför skolstarten och lagt sorterat hit och dit. Han är inte så värst stor men man ser att ärmarna blir korta :)
Planerar även en trerätters middag till helgen. Någon påstår att jag blir ett år äldre då men jag hävdar fortfarande att jag fyller faktiskt 19....Eller kanske 20 förresten, det vore ju inte kul att inte kunna handla på systemet längre....Nåja en del planerande med mat och långa shoppinglistor på gång. Tur att mat är ett av mina stora intressen :)

Nu är jag tämligen mör i kroppen. Tar en öl, vindruvor och småglor på vh1 som listar de bästa hårdrockssångerna genom tiderna. Sonen sover, katten likaså och gubben har sprungit över till bondgården för att inspektera något på silon. Lugn kväll med andra ord.:)

No comments: