Monday, April 4, 2011

Ålandsresan

Hemma efter en härlig helg på ålandsfärjan. Och jag blev inte åksjuk!! Märkte inte att det gungade något förrän på morgonen men då var det bara gött att ligga i sängen och bli vaggad av havet. Resan dit var det drygaste, 40 mil ca till sthlm. När vi väl kommit ombord var det uppträdande av måns möller. Har inte varit så förtjust i honom när jag sett honom på teven men det här var riktigt bra. En ännu bättre överraskning var när vi kom till hytten och upptäckte att det minsann inte var en vanlig hytt svärföräldrarna bokat utan minsann en svit fram i fören. Stort och lyxigt!
Kvällen fortsatte med middag, kikade runt på mässdäck bland utställarna och sen var det ett band som spelade. Sen gick det lite hit och dit emellan barer och människor. Tror det blev rätt sent innan vi stupade i säng efter lite nattamat. Hemresan var det segaste av allt....Ville bara hem till sängen och katten. Lilleman fick sova en extra natt hos mormor eftersom det blev sent innan vi kom hem. Skulle vara skoj att dra ihop ett gäng och åka någon mer gång. Nån som är sugen??

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Strukit en massa kläder/sängkläder. Sen funderar jag på om det finns fler än jag som faktiskt stryker kläder?? De flesta jag talat med om det säger "neeej om det inte är något särskilt så". Jag tycker om att stryka, avkopplande, blir varmt och sen luktar det så fantastiskt gott av tvätten. Och den tar mindre plats i byrån. Och om man har mer ordningssinne än vad jag har så kan det dessutom se prydligt ut. Jag har dessutom en mangel uppe i hallen, kanske skulle ta och dra igång den också. Sova på manglade lakan är ju helt underbart :)

Jo så har vi nyss varit och hämtat saker som annars skulle gått på tippen. Ett gammalt sideboard och ett skåp som hör ihop med det. De gjorde gedigna saker förr, och med gedigen menar jag förbaskat tung. Skåpet orkade vi få uppför trapporna till gästrummet. Sideboardet står mitt i farstun...Jag vet inte vart vi ska ha det. Nere får det inte plats men det är ju det där med att få upp saker för den där branta, låga trappen. Det är ju lågt i taket så det blir trångt att försöka ta sig upp med stora saker. Jag förstår inte hur de har fått upp både sängar och chiffonjeer.
Nu har jag ont i mina händer...

Har varit till vännens hundar och katter också. Nu har det blivit dags för bebis för dem:) Väntar med spänning.

2 comments:

Ladyintuitionstardust said...

Gött att ge sig ut till sjöss ibland:) Kramis

Anonymous said...

Nej du det blir inte att jag stryker kläder om det inte är något särskilt men jag ska erkänna att det vore skönt med manglade sängkläder.

Fröken Höst.