Wednesday, April 20, 2011

kommande dietkrasch...:Påsken





Inte för själva påsken kanske men för jobbhelg.
Påskpyntandet här hemma är klart. Jag har inte så stora krav på dekorering för påsken faktiskt. Fixat ett ris inneoch ett större ute på trappen. Ett par dukar i gul ton, pappersbonad på väggen, lite målade äggskal i kupan, någon enstaka höna och påskkärring. Klart!
Det som ska ätas och drickas är inhandlat. Tänkte fixa en jansson imorrn efter jobbet så det är lätt att bara värma på långfredagen. Lammstek hos mor på påskafton och sen tar vi fram grillen på påskdagskvällen och grillar fläskfilè med hemgjord potatissallad till det.

Jag har varit duktig i snart fem dagar och inte ätit godis. Annars hycklar jag ju väldigt med det där "neeej joar inte godis idag det är inte lördag idag", vem trevar sen vid 21-tiden desperat efter godislådan? Japp, jag såklart...Det enda söta jag ätit är lite chokladglass (glass är inte godis...eller kaka) och en sån där nöt och bärblandning. Mår faktiskt gott av att avstå från det värsta sockret och även vitt mjöl. Magen blir inte svälld :) Men nu kommer jag ju att krascha och köra min lilla "diet" i diket under påsken förstås....Ska baka en kladdkaka tänkte jag. Fast utan mjöl och socker. Eller ja det finns ju naturligtvis socker i chokladen som jag ska använda men jag tillsätter ju iallafall inget. Hoppas den blir god, prövade ett annat liknande recept ett gång men blev inte riktigt vän med den beska smaken. Sen en stor klick vispgrädde på det :)

Blåsipporna har kommit upp i trädgården och tussilagon fann jag i skogen. Tog en promenad upp i skogen häromdagen och tänkte provjogga lite. Tycker det ser så härligt ut att kunna springa (jag brukar få besvär med benhinnorna när jag försöker.). Joggade korta intervaller på vägen upp. Och det var inte någon höjdare i den backen....Däremot joggade jag faktiskt nästan hela vägen ner. Medlut rekommenderas alltså ;) Fick dock avbryta, inte av benhinnebesvär utan ett mördande håll i sidan. Fick faktiskt inga problem med benen men har fortfarande en jäkla träningsvärk i ja vad heter det? Någonstans nedanför höfterna på utsidan låren. Nytt ställe att få smärta på. Alltid kul med variation eller?

No comments: