Tuesday, March 31, 2009

håhåjaja

inget kaffe efter kl 14 idag.
deklarerat.
osammanhängande det här men nu får det bli så. Tänker vara kort idag.
Nej det blir nog ingen blogg just nu, får återkomma imorrn. Ska till den större orten och det ska bli skönt att komma härifrån en liten stund iaf. Jag trivs bäst hemma, det är sant men jag vill se annat än lilla konsum. Först sjukstugan sen lite affärsspring.
Nä nu ska jag se på teven och göra mig så gott som onåbar ett tag.
natti

Monday, March 30, 2009

asocial eller kaffeförgiftad?

Hmm jag är visserligen storkonsument av kaffe men nu har jag nog fått för mkt. Uppskattningsvis 8-10 koppar hrmmm. Har haft två kaffebesök plus massa småklunkande under dagen. Så hur gör man? Ska man sluta umgås med folk eller börja dricka mer te? Eller helt enkelt skaffa sig lite självdisciplin och låta bli påtår och tretår? Dagens i-landsproblem...uuu jag mår inget bra alls..
Hmm nu börjar csi. hade tänkt att faktiskt se det utan att glo på datorn samtidigt så jag bloggar snabbt.
En planerad utflykt blir troligtvis av i helgen och det lär bli inspirerande. En annan utflykt till västvärmland är också inplanerad framöver fast på en veckodag då. En liten roadtrip är aldrig fel!
men åter till csi. samarin skulle inte sitta fel heller...
Natti

Sunday, March 29, 2009

Hmm vad ska man skriva om idag då? Earth hour missade jag visst totalt i år...Däremot har jag ställt om klockan :)
Bakade en sockerkaka på morgonen och fick besök av en vän med gubbe. Hon hade som vanligt haft garderobsrensning och hade med ett lass åt mig. Hon påpekade att jag måste ha gått ned i vikt sen sist men jag hävdade att hon hade fel. Tyvärr (?) visade vågen att hon hade rätt. Nu får det räcka. Jag äter ju normalt för det mesta. Idag blev det dock lite slarv med en liten portion pasta till lunch och sen nästan en hel gurka i stavar att doppa i tacosås till middag...gott var det iaf. Måste köpa hem mer smått och gott att tugga på. Grönsaker ska väl vara bra för hyn också? Jag tycker just nu att hela mitt ansikte är prickigt och fult. Förlåt mig för min fåfänga...
Bobo har fått vara hos pappa några timmar på eftermiddagen. Och jag har prövat guitar hero...Jag har för små händer för att spela gitarr hävdar jag fortfarande. Det var svårt...
Jag har så svårt att få något gjort under min "lediga" tid. När lillen är hemma får jag inte heller så mkt gjort förstås så jag vill passa på. Men då går jag runt och nöter golvet istället. Nåja jag städade vardagsrummet, sorterade garderoben och tog en dusch så lite hann jag ju med. Liten somnade i bilen på hemvägen och snusar så gott här bredvid. Mamma ska sova härinne inatt, ja och jag då. Ska vänja joar på att han kan känna sig trygg att sova med fler än mamma och pappa ifall det skulle behövas barnvakt någongång.
Hehe skulle behöva andra hörlurar till datorn...Den ena snäckan är det inget ljud i och den andra är det ett störande pipljud i. Nej jag har inte tinnitus...
Måste nog äta ngt. Magen börjar kurra...
Natti eller nåt.

Saturday, March 28, 2009

habegär

Det är inget nytt men jag vet inte om jag nämnt det här. Jag vill ha en månskensampel...Jag är för oteknisk för att leta rätt på bild att lägga in och jag vet inte om man får låna andras bilder heller så vill ni se vad jag menar får ni googla...Jag brukar i vanliga fall inte tro att man ska söka lyckan i ting men jag vill verkligen ha en sån. En rosa eller grön. Tänk vad härligt att sitta under månskensampeln på verandan en sommarkväll med ett glas vin och nybakt bröd! Att den sen kostar mellan 1500-5000 kronor är en annan sak...
Jag är hemma från jobbet idag med sjuk bobo. Ville verkligen jobba men det är smällar man får ta. En kompis med gubbe kommer troligen på besök ikväll eller imorrn. Trevligt!
Idag är jag inte så otålig eller rastlös, ännu iaf. Det gick över rätt fort igår. Att jag lät bli cigaretter under fem timmars vakenhet är ett mindre mirakel, mkt av rastlösheten berodde på det också. Dåliga vanor är svårt att sluta med.
Börjar bli trött nu...Vaknade efter mina lagom fem timmars sömn och kände mig pigg ända tills det var dags att gå upp. Nu efter frukost är jag färdig för att lägga mig igen känns det som. Men det finns saker att göra. Städa, tvätta, förbereda middag osv...
Snart är det en ny vecka, eller ja det är bara lördag men ändå. Nej nu ropar tvätten på mig.
Hmm trevlig förmiddag får jag väl säga:)

Friday, March 27, 2009

tålamod

Om jag fick önska mig en ny egenskap så vore nog tålamod rätt så prioriterat...Ni kanske inte vet det men jag får erkänna att jag är nog världens mest otåliga människa...eller det finns nog de som är värre. Fast jag har fler dåliga egenskaper än så men nu talar vi alltså om tålamod. Jag hatar t.ex att vänta..köer retar mig enormt och försenade människor ska vi inte tala om, sega datorer osv...Det kvittar om det finns giltig anlednig eller ej. JAG vill tränga mig före i kön men är för väluppfostrad (hrrmm). Ska ngt göras ska det göras nu och inte om två minuter...Jaja där har ni en av mina sämre sidor. Så snälla tomten ge mig lite tålamod.
Jag var dock inte särskilt punktlig av mig imorse. Somnade nog redan vid 22 ca!!! Och försov mig sen en halvtimme på morgonen. Då började mitt dåliga humör...Jag brukar inte vara grinig på morgonen men idag hade jag vaknat på fel sida sängen tror jag. Nåja väl på jobbet gick det bra, blev människa till slut.
Det har snöat hela dagen, det hjälper inte humöret det heller. Tänkte säga att jag är på bra humör nu men sanningen att säga så är jag enormt rastlös, otålig och därtill en smula uttråkad. Lite harmoni någon? Det finns ingenting på teven, ingenting att se på datorn så jag ligger här och gnäller istället. Kanske skulle sortera strumpor eller ngt annat kul...Hehe jag är nog en aning desperat efter sysselsättning. Dutubar lite och ser dr bombay...ngn som minns honom? Nåja jag är åtminstone lättroad...men nu ska jag sluta gnälla. Jag mår fiiint eller ja.
natti med er, eller om ni skottar snö istället

Thursday, March 26, 2009

snarkningar

lilleman ligger och snarkar bredvid. Jag blev snuvad på min kvällspromenad ikväll, lillen somnade i soffan helt plötsligt. Han har feber ikväll. Jag skulle jobba i helgen men nu blir det nog bara imorrn som det verkar, då mamma kan vara barnvakt.
Hmm jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Ibland kanske det är bättre att vara tyst..?
Solen har varit framme och jag har stökat runt hemma en stund. Längtar såå efter våren. Pappa har sett blåsippor och jag blir avundsjuk. Undrar när mina blåsippor blommar...det lär dröja. Bara snö överallt nästan. Men skaren är fin att gå på:)
Annars gör jag inte så värst mkt. Imorse var det nästan omöjligt att få ngt gjort. Tror det tog en halvtimme bara att ordna frukost eftersom jag glömde allting. Står bara och stampar eller far runt men det händer inget. Samma virrighet vid middagen då jag höll på att ha extra buljong istället för oregano och dessutom glömde bort att ha i ost i såsen. Det är ju det viktigaste av allt. Suck, tur att jag inte jobbar som kirurg..."hmm vart tog skalpellen vägen, jag höll ju i den nyss" "va? gav jag verkligen ingen narkos, förlåt"
natti med er, har varit tämligen sleten på eftermiddagen så det ska bli skönt att sova senna.

Sunday, March 22, 2009

snöyra

mmm här trodde jag att våren nog börjat komma. Men så hör jag joar säga att det snöar. *suck*
Ett litet vårtecken är väl att koltrasten satt i tallen härute. Den sjöng inte men ändå...
Bobo är snuvig,han var helt plötsligt tätt i näsan när han lagt sig igår. Han sov ändå rätt ok måste jag säga. Fick in och palla upp honom ett par gånger när han vaknade men annars var det bra. Synd att han skulle bli förkyld igen, fast det var ju ett tag sen kanske. En annan vaknade tidigt imorse...Före fyra. Jag börjar tro att man kanske inte behöver sova...? Mina tidigare 8 timmar har förvandlats så jag är fullt nöjd om jag får sova 5...Jaja jag somnade om vid fem, började se en film som jag ville se men det går ju inte...så dagen började inte förräns 06, vad ointressant för er med mina sovvanor hihi.
Idag har jag känt mig som ett litet barn och gjort saker som jag inte gjort sen jag var liten. Eller ja mindre iaf. När man lekte fångarna på fortet och arkeolog...t.ex. Man kanske borde leka lite mer men kanske inte lika vådligt med tanke på ålder och stelhet haha. Nog om det...
Har åkt lite pulka och plockat spirearis. Vill ha lite gröna blad!
Tack förresten fröken H för ängeln! jättefin var den!
Och jag får jättelitet skrivet här för att jag pysslar med femtielva saker samtidigt. Får nog ge mig nu. Får ev besök av en vän imorrn, hoppas plutten inte fått feber. Han vill nog inte missa dagis.
Natti med er.

Friday, March 20, 2009

åh min egna säng

Jag är på tok för hemkär för att vara borta...en natt är nog och jag slapp mer även om jag en stund trodde att jag skulle bli kvar för evigt. Nu är det gjort iaf, jag tar det inte så lätt som det kanske låter, det är blandade känslor och det finns en bild i mitt huvud som jag kommer bära med mig resten av livet :( Efter sådär 31 timmars diet på endast näringsdropp, värktabletter och morfin blir man hungrig och törstig. Det var det enda jag kunde tänka på under de lugna stunderna...Ja usch ja, detta hoppas jag att jag aldrig blir tvungen att göra om. Vill inte skriva mer detaljerat om det på bloggen men om ni undrar över ngt får ni prata med mig. Tack än en gång för ert stöd och tankar:)
Nu ligger jag och tar igen mig medan min lille solstråle snusar bredvid, har saknat min plutt. Måste nog snart äta ngt igen, magen vrålar och jag känner mig fan undernärd. Ska nog inte härja till det för mkt i helgen utan mest ta det lugnt. Nåja nu vet ni att jag lever...
natti

Wednesday, March 18, 2009

imorgon blir det sjukhuset...

Ja imorrn ska jag upp tidigt, ska vara i stan redan kl 09.00. Vet ej om jag kommer hem samma dag eller fredag. Hoppas inte det blir ännu längre bara. Känns inte direkt toppen men den riktiga paniken kommer nog när jag väl är där i verkligheten. Men det finns ingen återvändo nu. Och det blir nog ändå bäst intalar jag mig.
Tack alla som bryr sig och vet. Ni är så snälla och det är skönt att veta att jag har erat stöd. Tyvärr blev det lite småsurt här i em igen. Inte så roligt att bli osams såhär kvällen innan. Dock inte om det här.
Nu ska jag ta lite pizza, se på teve och packa det sista. Får se när jag orkar skriva igen.
Natti med er

Sunday, March 15, 2009

ryck upp mig!

just nu är det inte roligt att vara jag...Men å andra sidan är jag kanske ändå inte offret utan får ta konsekvenserna helt enkelt...Nu känns det bättre än imorse, herregud jag var så gott som redo att skriva in mig på ngt psyk, skulle inte tacka nej till att bli neddrogad ett tag. Men nu känns det som sagt något bättre. Men jag är så fruktansvärt splittrad som en människa kan bli och alla känslor åker berg och jävla dalbana. Har till 99% bestämt mig för ett val. Tänk om man slapp ta beslut här i livet, jag är ju så velig. Så tack vare min egen veligehet kommer det bli smärtsamt på alla sätt. Och när allt är över och jag börjar bli människa igen vill jag shoppa massor av vin, leta rätt på en drinkarvän, ordna barnvakt och supa skallen av mig i ett par dagar. Moget va? Jag tar inget ansvar (slingrar mig) för vad jag skriver jag är bara ganska fylld av ångest...Men som sagt, det är inte lätt för er att hänga med i svängarna. Det är bara upp och ner.
Men nu ska jag ge lillen ett bad. Hoppas jag får sova inatt. Det är inte lättare att orka med när man inte sover som man ska. Ibland har jag mig själv att skylla men när jag vill så kan jag inte.
Natti natti hoppas jag är trevligare imorrn. Ska dock till sjukhuset och det är ju inte alltid så skoj..

Tuesday, March 10, 2009

Skrockfull

Ja jag är hemskt skrockfull...Mitt värsta är väl "om du sjunger före frukost så gråter du till kvällen" jag stör mig enormt på att jag faktiskt följer det. Ibland vill man bara sjunga med om man hör ngt bra på radion men jag kan alltså inte göra det på fastande mage eftersom jag då kommer ha sorg till kvällen...Herregud vad jag retar mig det. Törs ju inte ens prova...Hoppas det inte finns ett skrock som lyder såhär "om du dansar före frukost är du halt till kvällen". Då kommer jag alltså ha svårt att gå ikväll...Får man inte sjunga kan man ju alltid dansa menar jag :)
Mera om hur skrockfull jag är: Kan inte gå under en stege, spottar när jag svart katt, säger peppar, peppar ta i trä alldeles för ofta och skulle behöva ha en träbit i fickan att knacka på vid behov, lägger aldrig nycklar på bordet och måste jag ta upp en nyckel som någon annan lagt på bordet måste jag först knuffa ner dem på golvet med hjälp av ett tillhygge. Finns säkert mer ändå men det vill jag inte tänka på. Nuförtiden kanske det kallas tvångstankar vad vet jag?

Nåja, lilleman är på dagis nu så jag har varit hemma i gården och städat upp lite i kök och hall. Det är knappast dags att flytta in ännu men det är skönt att ha det någotsånär ihopplockat innan vårstädningen. Då våttorkas i stort sett allt utom taket. Men nu när det är varmare i luften och våren närmar sig försiktigt så längtar jag efter att få sitta i köket med en kaffekopp och se solen skina in genom buckliga rutor. Måste bara ordna en kaffebryggare, pappa hade visst några på lager så det ordnar sig.

Har fått mitt sommarjobb fixat som det verkar, ska få schema hemskickat snart. Gött att det ordnade sig. Ett bekymmer mindre. :)
Igår kväll var jag riktigt lat och snodde med mig mammas bärbara dator i sängen. Innebär det att jag är ett slappo eller datanörd?? Hade en filt i beredskap att kasta över datorn om bobo skulle vakna men luckan slog igen ett par gånger så datorn tjöt...Och tangenterna är svårare men annars funkade det så bra så.
Men nu ska jag ta och göra ngt annat en stund innan bobo ska hämtas.

Friday, March 6, 2009

Livstecken

Får väl lov att visa att jag lever. Det har varit en otroligt tuff vecka men idag har det känts lite lättare. Jag är en sån där som avskyr att ringa till myndigheter, elbolag och allt vad det är. Men har knappt gjort annat än suttit i telefon, varit på möten och packat åt magnus. Jo jag kikade in till grannen (fd) häromdagen på en kaffekopp. Skönt att komma hemifrån även om det bara var en liten stund. Idag blev det också lite variation. Skulle på möte kl.11. Vid halv tie dök det oväntat upp en ovanligt morgonpigg paparazzi så det blev lite bråttom allting. Men trevligt som alltid iaf och gött att bli uppmuntrad.
Jag o Bobo har byggt snögubbar på eftermiddagen, eller snökaniner rättare sagt...Mange har kört flyttlass hela aftan. Nu var han iaf snäll och har lagt joar åt mig så jag hinner plocka iordning lite för imorrn. Ska upp på jobb på morgonen, mamma likaså så bobo får åka in till pappa vid sju och vara där tills mamma slutar. Då får han träffa farmor iaf,hon skulle hjälpa till att ställa iordning och följa med Mange på shopping.
Ska nog lägga mig tidigt ikväll, tror det var 12 apornas arme på teve och jag har fortfarande inte sett hela så man kanske skulle göra ett försök.
Jaja nu vet ni att jag lever även om det varit svårt att få luft under veckan. Nu hoppas jag att det går uppåt men samtidigt är jag liiiite rädd. Varför? jaa säg det?
Men nu smiter jag :)
Natti

Sunday, March 1, 2009

rörigt

Mmm det är lite rörigt här just nu så ni får ursäkta om jag kanske inte hinner blogga som förut. Ändrade familjeförhållanden kan man väl kalla det för så det är tusen saker att ordna med...Visst känns det konstigt och lite sorgligt men det är nog bättre såhär för oss alla och på ngt vis ska det ordna sig. Glad att jag har familj och vänner som stöttar. Ska börja packa imorrn när bobo är på dagis, till helgen blir vi en mindre i huset....Och mitt i det hela kommer jag på mig själv med att nästan skratta eftersom jag fick en dokusåpevibb där..Men det är verkligt och kanske mer invecklat än man kan tro.
Jaja måste göra ngt, äta eller sova t.ex. Men som sagt, om vi inte hörs tidigare så hörs vi när det lugnat ner sig en aning.
Tackar och kramar.
natti