Tuesday, February 25, 2014

Händelserik långhelg

Tog för en gångs skull ledigt i helgen. :)
Efter jobbet på fredagen åkte jag, sonen och mamma till stöpafors. Bandet som gubben min sjunger i; "Westside rockfarm" spelade på Diner 45 så jag ville gärna få höra dem live på första riktiga spelningen för allmänheten, tidigare har de spelat på privata tillställningar. De var riktigt bra =)
Maten var också underbar, gooooda hamburgare! Önskade att jag hade plats för efterrätt men det får bli en annan gång. Restaurangen har 50-talstema. Sådär härligt amerikanskt med snygga soffor, rutigt golv och kändisbilder på väggarna. Kan verkligen rekommendera det stället till alla!
Sonen var trött efter en lång dag på skola och fritids så vi tre åkte hem rätt tidigt

Bestämde lite hastigt och lustigt att vi skulle ta och sticka iväg på något under söndagen. Det blev Göteborg och Universeum. Ojojoj vad mycket häftigt det fanns där för både stora och små. Rymd, regnskog, akvarier, giftiga djur och en massa annat.
Lite besvikna blev vi när vi kom till hotellet och varken bar eller restaurang var öppen. Så det blev till att knalla runt och leta efter lämpligt matställe. Fann en mysig holländsk krog "het amsterdammertje". Vi var lite för fega för att pröva någon holländsk specialitet så det fick bli en klassiker: räkcocktail och sen en ryggbiff med pepparsås. Funkar alltid! Sonen gillade pommesen :) Tog ett par goda öl till maten och sen bar det tillbaks till hotellet. Hängde i lekrummet en stund sen blev det läggdags.
På morgonen såklart hotellfrukost och slappande på rummet innan vi tog den ca 5 timmar långa resan hem. Ifrån sol, barmark och pingstliljor till snö, blankis och slask.....

Men jag tror det finns hopp om en vår här med snart! 

No comments: