Saturday, February 15, 2014

Kärleksmat

Nu lagar jag visserligen de flesta måltider med kärlek men eftersom det var valentinmiddag så.... Älgbiff (ingen mald historia), potatisgratäng och rödvinssås.

Rödvinssåsen gjorde jag såhär.
Fräste en liten bit tärnad morot, en lök och två vitlöksklyftor i olja. Spädde med 2.5dl rödvin, 5 dl vatten, oxfond, tomatpure, timjan, rosmarin, cayennepeppar och lagerblad. Reducera till hälften.Sila.
Red med maizena, salta, peppra och rör ner en smörklick för att blanka av såsen.

Potatisgratängen blev den kokta varianten. Alltså koka skivad potatis, purjolök, vitlök, vitlökspeppar, salt, grädde och lite mjölk tills det är nätt och jämnt mjukt. In i ugnen med ost på!

Älgbiffen hastigt stekt på bägge sidor med salt och peppar. Enkelt ska det vara!

Serverade med tomater och rödvin.

No comments: