Thursday, March 7, 2013

Nya hud/hårprodukter

"Om man inte kan äta det ska man inte ha det på huden" läste jag någonstans och det ligger något i det. Huden är ändå vårt största organ och tar lätt upp allt vi utsätter den för i form av tvålar, krämer osv.
Jag tänker successivt byta ut mina vanligaste produkter mot mer naturliga varianter. Den här gången blev det kroppstvål, schampo, deodorant och läppbalsam.
Allt utom schampot kom från Aubrey Organics. Beställde från Green mama, tror schampot var från deras egna märke. Om ni har tips på andra liknande eller ändå bättre produkter så kom gärna med förslag!
En liten utvärdering än så länge:

# Läppbalsamet. Läpparna känns mjuka och det håller i sig längre än de "vanliga" ceraten. Består mestadels av bivax och smakar gott av vanilj och honung! Ekologiskt tycks det vara också :)

# Deodoranten. Utan aluminium och konstiga ord ;) Den verkar hittills fungera effektivt men en nackdel är att den luktar lite tant. Alltså någon parfym för äldre damer. Sambon tyckte att han luktade som sin mormor...Tror det är rosenvattnet som gör det. Nästa deo blir det nog någon annan doft på bara den fungerar bra också...

# Schampot. Doftar svagt och löddrar just inget vilket känns ovant mot "vanliga". Var lite fundersam på om håret skulle bli ett fågelbo eller se otvättat ut fort men det gör det inte än så länge. Mjukt och gott känns det. Inga parabener, sls eller andra konstigheter.

# Kroppstvålen. Samma där, dvs inga svåruttalade ingredienser utan oljor och extrakt. Svag doft, inte så mycket lödder. Man blir ren, lite sådär småsträvt ren så det känns gott! Kan dock intyga att den precis som annan tvål svider i ögonen,,,,var ju tvungen att pröva hrrmmm..:P

Fick även varuprover på b.la hudkräm och tandkräm. Kul att pröva :) Och jättegoda små karameller med smaker av salvia, nypon och lind. Örtiga och mumsiga :)

Kanske dags att se över det mer naturliga sminkutbudet också! Det blir nog nästa grej, kan ju inte gärna ruinera mig på en gång...men i det långa loppet tror jag att det är värt det =)

1 comment:

Fullblodsekologen said...

Har aldrig provat på Aubrey Organics så det blir till att testa. Bra tips med Green Mama också. Gillar det där med att du bloggar om "flummerier" älskar bloggar med flummerier. Ha det fint/Annelie