Thursday, March 21, 2013

Nästan självrivande vedskjul

Efter att gubben och jag kommit hem från våra jobb, bestämde vi att vi skulle gå ut i vedskjulet för att trava lite ved. Gubben gick iväg men innan jag hann komma ut mötte jag honom i hallen injagandes röda katten. Anledningen till att kissekatten inte fick vara med ute längre var att det hade börjat knaka rejält i en bjälke i innertaket till gamla vedskjulet (det nya vi använder nu är ett litet utbygge till det gamla). Så vi gick ut och D började bryta/slå lite lätt på bjälken och med en smäll rasade nästan hela innertaket ner. En liten puff till från andra hållet fick resten att rasa ner.

Egentligen kanske det är fel att kalla det för ett regelrätt tak, det är väl egentligen en massa brädor som var lagda över bjälkar. En gång i tiden kunde man visst gå där eftersom det hängde torklinor under taket. Sen låg det lite blandad bråte där också. Vi hade tänkt oss att riva det i framtiden pga rasrisken, det hängde ju verkligen ner mer och mer ju längre tiden gick och ingen av oss ville ju ha det i huvudet....Så egentligen var det ju lika bra att det skötte sig själv!



Nu återstår det "roliga" att bära ut allt bråte och bräder därifrån.Och det behöver vi helst göra innan vi kan fortsätta stapla i det andra då det är enklast att få ut det den vägen. Så vi vet nog vad vi ska göra under påskhelgen.... Nockplåt behövs också på taket eftersom det droppar in....Sen kanske det blir ett luftigare och större vedskjul. Ok vi behöver ju hissa upp det lite då det har sjunkit ihop, gräva ut på baksidan och kanske fixa något sorts riktigt golv (nu är det direkt på jorden.) Om det inte blir vedskjul kanske det går att ställa bilen därinne :)

2 comments:

Annelie, Fullblodsekologen said...

Ett av våra uthus håller på att gå åt samma håll. Kikar ut genom fönstret på morgonen för att se om det fortfarande står upprätt. Ni kommer ju inte ha långtråkigt framöver ialla fall. Ha en fin helg!/Annelie

gersgaarden said...

Nej så fort det börjar bli under kontroll här så inträffar det något som måste fixas så långtråkigt blir det inte!

Ojdå, är det såpass dåligt att det är på gång att rasa? Det är inget som går att åtgärda? Trevlig helg på dig med! =)