Friday, July 20, 2012

minisemesterhelg

I år får det nog bli semester på hemmaplan...Hade funderat på att åka ner till syster med familj i skåne och kanske en tur till kolmården men vi får nog ändra planer. 30 000 gick till hantverkarna så det är inte så att vi kan kasta pengar omkring oss hursomhelst, sen har gubben dessutom riktigt ont i ryggen (diskbråck?) så långa bilresor känns inte så lockande direkt.
Håller på att packa i husvagnen för en natt i skogen. Vi ska åka upp till en närliggande tjärn, fiska, grilla, kika på skogen och bara ta det lugnt i vagnen. Ska bli himla mysigt. Första gången lilleman sover i husvagn och dessutom har jag inte fiskat på flera år. Lilleman får köra kastmete och jag prövar diverse drag :) Ingen tv, dator eller eluttag under ett dygn. En batteriradio är dock med, gillar att bara ligga inne i vagnen och slappa och lyssna. Böcker och något sällskapsspel får också följa med.
Måndagen blir det nog till att åka till Brunskog på gammelvala. Var ju ner för 2 år sen tror jag och det var också en fin upplevelse i gammeldags miljö. Just måndagen är visst barnens dag så det blir kanske lite extra. Hoppas på att båtturerna är kvar, åka gammal tufftuffbåt är ju urmysigt!
Man kan hitta på så mycket i närheten egentligen bara man kollar runt lite. Man måste inte stressa land och rike runt för att stimulera barn och sig själv. Om man bara sänker kraven lite :) Och det finns ju mycket att se i värmland/dalarna! Och det behöver inte kosta skjortan. Huvudsaken är att man har varandra och ägnar tid åt just det =)

No comments: