Friday, December 23, 2011

dagen före dopparedagen

Sitter här och bara myser. Blev klar i tid i år. Är ärligt talat helt förundrad över att det kan vara lugnt så här i juletid, inte van vid det hemifrån. Men granen är klädd, maten är fixad (det enda imorrn är att koka potatis och steka på de frysta korvarna/köttbullarna). Paketen är klara och lillemans julstrumpa hänger uppe. Har smugit ner ett paket där tills imorrn.
Provsmakar vildsvinsskinkan och rödbetssalladen, gott! Har även gjort min varma juldrink. Värm på tranbärsdricka med en kanel stång och slå sen i önskad mängd gin. Också jättegott och en variation till glöggen.
I år är det första gången jag tagit hand om granen från att såga ner den till att den står färdigklädd i köket.Annars är det enligt mitt tycke mannens jobb att ta in den i foten och sätta i lamporna (karlar älskar ju som i regel allt elektriskt). Men nu är ju jag en sån karlakarl (hrrmmm) så jag ordnade detta själv och det känns bra!
Skurade även golven igår, mannen kom hem från jobbet när jag hade en tredjedel kvar och fick hugga i sista biten. Nu doftar det såpa och mattorna ligger så gott som på plats( har två små tjockiskatter som trasslar ihop dem rätt som det är).
Imorrn blir det lång mysfrukost med massa mat. Sen mer mat. Lilleman och morfar ska se på kalle anka och sen blir det paketutdelning (vi har vår egen här hemma först). Joars present som vi har skrivit efter har inte kommit ännu så det får väl bli en senare gåva... Juldagen tar vi hos svärföräldrarna.
Om jag inte bloggar imorgon så önskar jag er en god jul så länge!

No comments: