Monday, June 15, 2009

kökseko




Nu var det väl inte så många dagar sen jag bloggade? Borde egentligen skriva en liten varje dag. Inatt fick jag världens inspiration till att blogga och odla...Kul när det slår till men inte när det är sovdags. Låg vaken ett bra tag.
I lördags åkte vi ner till Edsvalla på en liten kaffevisit och kikade in på ÖB när vi ändå var neri. Lilleman sov nästan hela vägen ner och uppförde sig över förväntan hela tiden. T.om inne på affären bland alla leksaker skötte han sig utan minsta bråk. Duktig kille! När vi kom hem blandade vi till linoljespackel men färgen på det blev inte bra. Prövade att ha i kakao (!!) som färgämne men det behövs nog lite till. Får se hur det ser ut när provspacklingen torkat ordentligt.
På söndagen var vi upp till Noppen. Perfekt ställe för joar att springa runt på och dessutom en liten lekkompis och fyra vilda hundar. Precis som det ska vara :) Det kom några damer som skulle på blomstervandring där och joar letade rätt på dem innan vi åkte hem, han älskar ju och kan sina blommor. Kul att träffa Nilla igen, det var ju några år sen vi var klasskamrater.
På aftan började slitet med köket på allvar...Vi lyckades kånka ut bäddsoffan efter att vi fått isär den. Köksbänken däremot finns det inte en chans i h*e att jag skulle kunna lyfta så den flyttade vi hörnvis in på mitten av köksgolvet. Sen ställde vi diskbänken ovanpå den för att spara plats. Nu är uppbrytningen av golvet påbörjat vid östra väggen. Isoleringen under diskbänken var ihoppackad till jord i stort sett. Det är ett gammalt vattenrör som borde vara avgrävt som stått och droppat väldigt länge som är boven i dramat skulle jag tro. Annars söderut är isoleringen torr men lite ihopsjunken så det blir till att skotta ut (igen) och få in nytt spån. Hoppas undergolvet är okej i åtminstone halva köket...Mössen har gnagt på väggarna och husbocken har tuggat en del trä så det blir att skarva nedre delen av väggen på sina ställen.
Men nu ska jag göra ngt annat. Tre bilder blir det denna gång. En föreställer en något suddig joar i noppens kök, en visar diskbänken på köksbänken och den sista visar östväggen och hur tomt det ser ut utan dessa bänkar som annars brukar stå där.

2 comments:

Fröken Höst said...

Så Joar lärde damerna lite om blommor då?
Jag gissar på att han kunde mer än de gjorde. En riktig liten Linné den där.

Anna, Fair and True said...

Luktar det choklad i köket jämt då eller? :)