Monday, June 15, 2015

måndag, minkboa och bisarriteter

Det finns hur mycket som helst att göra överallt men jag har verkligen ingen lust över huvudtaget. Väderprognosjunkie som jag är så vet jag att det är ok väder ett par dagar till och sen börjar regnet igen. Om de nu har rätt, det vet man ju aldrig :P Men det stressar mig lite eftersom jag vet att jag borde fylla mina pallkragar, så och plantera ut medans vädret är bra. Men jag gjorde ett försök att plocka undan grejer i köket istället...Har ingen lust att laga mat heller,, inte sugen på något men magen knorrar...Tur att jag har ett rejält lager matlådor i frysen till just såna här dagar!

Var ju på loppis igår ja. Fanns en massa grejer! Men eftersom jag själv rensar ut saker så har jag inte behov att köpa på mig en massa. Men det blev en gammal julgrötsskål från rörstrand. Och det fanns ju en kul avdelning med gamla kläder och hattar...Gillar ju sånt! Är hattfanatiker men fann ingen som föll mig i smaken. Däremot en annan grej som fick följa med hem. Vågar knappt tala om vad....Riskerar väl att få djurrättsaktivister på mig. Men ja det blev alltså en minkboa. Två minkar som var ihopsydda så den har 4 ben och ett huvud. Hade det varit nyproduktion hade jag aldrig köpt den Stödjer egentligen inte pälsfarmar) men eftersom den redan fanns så att säga och var äkta vintage så kunde jag inte låta bli. Den var mjuk och fin, gubben tyckte den var läskig...:P Vet inte när jag ska bära den men annars får jag göra något snyggt klädarrangemang som passar in i miljön här hemma. Skulle vara kul med en riktig skyltdocka i ett hörn. Fanns även en fin äkta pälskrage men den får vänta tills en annan gång om den skulle finnas kvar då :)

Jag har en liten kärlek till uppstoppade djur (ja och väder och hattar som ni ser här ovan). Håller utkik på loppisar efter fler uppstoppade fåglar t.ex. Skulle vara intressant att vara med och kolla hur det går till när en konservator arbetar.
Om man liksom jag är intresserad av uppstoppade saker, gamla medicinska föremål, förkrympta huvuden, åldriga tortyrföremål och andra bisarra saker så rekommenderas tv-programmet Oddities som går på tv, kanal minns jag inte. Det är alltså från en antikaffär, specialiserad på just udda saker. Obscura antique & oddities. Om jag någon gång kommer till New York så vet jag vart jag ska göra ett besök :)

No comments: