Wednesday, October 10, 2012

Sen potatis

Oktober har varit ganska kall hittills. Frost på morgnarna, tror det var 3,8 minus idag när jag kom ner i hallen. Ja ute alltså, inne har vi inte minusgrader. (Ännu?)
Och gissa vilka som inte har tagit in all potatis än? Japp, det är vi det. Hoppas att de klarar sig under jorden utan att de fryser. Vi satte dem ganska djupt så det ska nog gå bra.
Det har varit krångel med både tid och maskiner. Vi började med sprättaren men tänkte sen ta potatisupptagaren som själv samlar upp. (sparar åtskilliga timmar). Men nu blev det ju punktering på den, däcket byttes igår så vi hann få upp den andra tredjedelen av landet. Sen blev det punka på andra sidan...Så nu ska det däcket lappas under dagen så vi förhoppningsvis kan hinna få upp de sista potatisarna i afton.


Det blir en del potatis trots att vi totalt vanskött landet. Så under vintern hoppas jag att det blir många goda varianter av potatisrätter: Kokt, stekt, råstekt, klyftor i ugnen, mos, pressad, hasselback, potatiskaka, gratäng, janssons frestelse, potatissoppor/grytor, i bröd,potatispannkakor, raggmunkar, egna chips osv. Fler förslag mottages tacksamt :)

Om ni gillar pannkakor på potatis tycker jag att ni kan göra ett besök i grannhuset. Imorgon fredag är det pannkakskalas på hembygdsgården kl 19.30. Tyvärr kan jag inte själv närvara pga andra ärenden men hoppas att många kommer dit och äter, det är ju såååå gott!!

No comments: