Monday, October 15, 2012

Arbetshelg

Vi har haft en riktig arbetshelg hemma på gården plus en kort sväng vid vid D`s hus. Så här mycket har vi inte fått gjort på länge så det känns så himla skönt!

Lördagen var vi vid D´s hus och röjde undan en del på tomten, körde undan en massa däck osv. Han ska ju snart hyra ut stugan så det måste iordning något sånär.

Söndagen blev vi äntligen klara med potatisupptagningen. Det var med nöd och näppe att det lappade däcket höll sista raden. Men nu ligger det i källaren och jag känner mig rik! Rik på potatis :) Och ved förstås...
Började även städa lite på vedbacken. Det låg ju fullt med bark, kaser och annat vedskräp. Skottade upp flera baklastarskopor, kastade om bland veden i skjulet för att få plats med det som fortfarande ligger i nässelhögen. Ömma i kroppen gick vi in när det mörknade.

På`t igen idag. Gjorde klart på vedbacken, körde undan vedmaskinen, rättade till marken, ställde in potatissprättaren och kylskåpet, körde bort kompressorn, täckte rabatterna, gjorde klart brunnen som hör till diket vi grävde förra året, breddade och grävde ur vägen framför jordkällaren plus allmänt städ av gårdsplan. Härligt när arbetslusten kommer, vi har inte haft så mycket av på senare tid....

Nu kan vi lugnt sitta och ta kvällen med ett gott samvete! Ingen snö kom det idag heller,,,de hade hotat med det på radion. Och så har vi just tjänat 300 kr på att sälja 4 gamla fälgar med sletna sommardäck som vi ska leverera imorgon. Inte dumt alls ;) Får leta mer i gömmorna, kanske går att tjäna en liten slant på sånt som jag anser är skräp...=) Men vi tar ju gärna andras skräp om vi får, så den enes skräp är den andres skatt eller hur är det man säger ;)

2 comments:

Ladyintuitionstardust said...

Skönt när man får mycket gjort! Gött:) Trevlig helg!

gersgaarden said...

Hoppas på att få lite till gjort denna helgen! Trevlig helg till dig med :)