Saturday, September 22, 2012

Fönster, galltvål och bakpotatis

Den här dagen har ägnats åt att fixa köksfönstren inför vintern. Putsat och satt in innanfönstren. "Vitmossa" och rönnbär emellan rutorna. Det märks direkt när de kommer in, hela rummet känns då ganska tätt eller hur jag ska förklara det. Liksom tyst...Använder först ett fönsterputsmedel som var kvar i sprejflaskan men som tur var så tog det snart slut efter att ha fått både svidande ögon och huvudvärk av ångorna....Tog sen rent vatten i och tillsatte någon droppe galltvål och det blev jättefint resultat på fönstren. Inga starka lukter men ändå blankt och rent. Kan starkt rekommendera galltvål till det mesta från städ/putsmedel till handtvätt och det tog faktiskt även bort rödvinsfläckar från en duk som fick ett helt glas spillt på sig. Så det ingår i mitt "milda" städförråd. :)

Det var matmarknad i skolbyn idag men jag var upptagen med fönster. Mamma tog däremot lilleman med sig och åkte dit. Kom hem med gåvor till mig: Lavendelskorpor från Slättnebergsbröd (som förövrigt bakar underbart matbröd av olika slag) och korv från fjällko/rödkulla tillverkad i dalarna (tror jag?). Närproducerat får kosta mer, det är ju så gott och känns bra på alla vis! Till helgen är det stor matmässa i staden med många närproducerande företag. Åk dit och smaka på värmland som det heter ;)

Ikväll har vi barnledigt, lilleman sover hos mormor efter att ha varit hos en kompis och lekt. Men det blir inget partaj ikväll, tar det lugnt med någon öl och så småningom bakad potatis. Har dem i ugnen nu och det tar ju ett tag. Har svängt ihop en god räkröra att äta till! Undrar om dumburken har någon film att erbjuda...Annars kan vi ju passa på att bädda ner oss med en dvd. Det blir inte så ofta nu när vi delar sovrum allihop.

Ha en fin helg alla ni!

No comments: