Monday, August 27, 2012

Yoda in the mossa

Tänk om alla höstdagar fick vara som den här! Solsken hela dagen fast med kalla vindar, perfekt torkväder så jag har hängt ut två tvättar. Men det börjar allt bli kallt nu...det har bara varit ett par grader varmt under natten så kondensen rann från fönstren. Det börjar nog bli dags att tänka framåt mot isättandet av innanfönstren. Köpte mer fönstertejp idag och så tog vi oss en tur till skogen och plockade mossa att ha emellan. Ska försöka få tag i lite rönnbär också, det lyser upp lite i det vita :)
Plockade även några stackars kantareller och lämnade på mammas trapp. Det verkar ha varit torrt åt dem (!), hattkanterna var lite torra och bruna på en del av dem.

Vi har börjat småelda lite i vedspisen. Det vill fortfarande ryka in lite då muren inte är riktigt varm så vi får tända i värmekistan till att börja med. Det blir så härlig värme direkt tycker jag. Och det står inte på förrän vi måste börja elda i kammarens kakelugn.

Vi har fått enormt mycket hjälp med husgrunden i helgen. En god vän hjälpte oss att städa/gräva/dammsuga under hallen. Det är ett slitigt jobb som tar sina timmar. Vi langade åtskilliga hinkar med jord och jag var tämligen öm i axlarna dagen efter. Tack så mkt för hjälpen T! Det var guld värt :)
Vi ska nu försöka plasta det sista av salen/hallen. Täta och isolera och sen få in golv. Delen under köket får helt enkelt vänta tills nästa år, vi lär inte hinna bli klara innan det fryser och det är ju det krångligaste/tyngsta stället av hela byggnaden.

Måste förresten rekommendera en butik på nätet: heppo.  De säljer skor av alla de slag. Beställde ett par nya gummistövlar till lilleman i fredags och redan idag (måndag) kom de. Fri frakt och eventuell retur om skorna inte skulle passa. Nu passade de som tur var och kanske det får plats en extra socka i också.Jag är inget fan av starwars men yoda är rätt söt förstås...Det var alltså motivet på stövlarna....

Ha en fin höstkväll folket!


No comments: