Friday, November 4, 2011

Salongen

Några bilder från salongen för några veckor sedan. Vi röjde ur allt som blivit stående i rummet, gubben började kitta om några fönster och jag gjorde ett försiktigt försök att putsa dem. Här ovan är en bild på den största kakelugnen i huset. Lite justeringar måste göras innan den kan bli godkänd att elda i.

Och varför gardinstängerna sitter ända upp under taket vet jag inte, det skulle väl kanske se ut att vara högre i tak? Har inte tänkt ändra det iaf. Taklampan hade D med sig hit, den är ej ikopplad eftersom vi inte har ström påkopplat i mer än ett rum uppe (gästrummet som vi för tillfället sover i ).



Skulle verkligen velat veta vart de gamla möblerna gick på auktionen. Arvtagaren sålde en hel del på aukton tyvärr. En dröm vore att bli rik och köpa tillbaka alltihop. Släktporträtten lär jag nog inte få se röken av förstår jag. Många köper tavlor för ramens skull och kastar bilderna:(

Nu är inte salongen så tjusig för stunden, det har återigen blivit förråd för allt vi fick tömma ur rummen nere nu när det skulle grävas ur. Det var visst en mening med vårt städande...





1 comment:

Karin på Älvås:) said...

Åh, gardinstängerna ska sitta högt sägs det, så sätter man kappor så ser man inte väggen ovanför fönstret och det ser som du säger, högre ut i taket- och mer ljus får komma in genom rutorna:) Ni har ett såå vacker hus!