Wednesday, October 19, 2011

lite ljusning i tillvaron

Igår var snickarna här och började ta upp golven. Joars rum är helt öppet och farstukammaren påbörjad. Vi var tvungna att elda upp golvplanken där, de var så otroligt fina, alldeles knotiga och gropiga efter alla som gått på dem. Trist :(
Idag var det en herre från anticimex här och tittade på svampen. Det är hussvamp men som tur var så var det väldigt lindrigt och ingen giftsprutning behövs. Vi ska däremot ha bort allt angripet virke och en marginal på ca en meter runt om, så en liten del av salens golv måste med andra ord upp också.
Imorgon kommer det vara gården full av folk och maskiner. En grävare som ska få dika rejält bakom huset, snickarna dyker upp igen och en stor industrisugmaskin kommer också och suger ur spån ur trossbotten plus "städar" under grunden.
Vi bryr oss inte om det där med att flytta trots allt. Vi har ju köket där vi ändå är den mesta tiden och sen har vi gästrummet som sovkammare. Tre personer i ett litet rum med kakelugn är varmt och gott. Om man ska se det från den ljusa sidan så sparar vi en del ved då vi värmer upp ett rum mindre en tid framöver.

No comments: