Thursday, May 29, 2014

Potatissättardags!

Såhär på kristi himmelfärdsdag så blev det potatissättning! En annan familj är också med på några rader. Jag och mamma satt bak på sättaren, vi tycker båda att det är roligt. Lite terapijobb nästan, det monotona med att stoppa en potatis åt gången i ett fack på en snurra. Gillar ju såna saker,,,,
Hade eget utsäde i år med och fortfarande en del matpotatis kvar som går att äta trots att små ögon börjar titta fram. Samma sort som vi haft i några år: Asterix, en rödskalig god potatis.
Men det sägs ju att det är bra att förnya utsädet emellanåt så det kanske vore lämpligt till nästa år. Är det någon som odlar en annan sort och ville byta så vore det himla skoj!

Den övriga odlingen går det trögare med. Jag har tagit på mig skygglappar med tunnelseende för att slippa se min förvuxna gräsmatta och övrigt ris.....

Om man skulle gå ut och plocka en bukett liljekonvalj kanske? En av mina favoritblommor. Som små porslinsklockor, rena och vita. Ljuvligt doftande och starkt giftig. Ja det får bli så =)

Och för er som kör raka veckor får jag önska en härlig långhelg! Själv hoppas jag på en bra jobbhelg =)

Wednesday, May 28, 2014

vårflod

Lilleman studerar vattnet

Mörk vattenskog

Vart tog vägen vägen?

Grannens harvade potatisland, risodling kanske vore något?

Bara att vända och gå åt andra hållet

Trolskt

De gröna tussarna i älven är buskar på en ö...

Högt vatten

Bjuder på en bild av en utsliten fotograf...

Allt under vatten, stackars djur som har bohålor överallt.
Mycket smältsnö från Norge har gjort att de varit tvungna att släppa på mer vatten i Höljesdammen. Det är inte som översvämningen -95 ännu och det är tänkt att kulmen ska komma under dagen så vi får väl se hur det går. Tog lite bilder för ett par dagar sen, men vattnet har stigit sen dess.

Wednesday, May 21, 2014

Min pappa for till himlen i maj.

Vi har haft dödsfall i familjen så bloggen har inte satts på hög prioritet. Tänkte bara ifall ni undrar vart jag tagit vägen.
Min älskade, goa, snälla och glada pappa gick hastigt bort. Så vi har haft mycket att ordna med begravning osv. På fredag är det dags, då kanske jag fattar det på riktigt.

Kommer skriva mer om både honom och allt det vardagliga längre fram. Och jag har lärt mig att bara för att jag lever på med mitt och faktiskt kan skratta så betyder inte det att jag inte sörjer. Han skulle inte själv ha låtit livet stanna upp om det hände något. The show must go on var ett motto som passade honom. Och tron på att inget var omöjligt. Om jag kom med någon småflummig plan så sa han aldrig "det går inte" utan "kör på"

Fina pappa, vet att du är med oss alla härnere på något sätt.

Älskar dig för evigt!

Tuesday, May 6, 2014

minitripp till götet

I helgen var vi till Göteborg. Svärmor fyllde år och bjöd familjen på en resa dit.
Åkte tåg från Kil, tog bara drygt två timmar. Får nog bli fler resor på tåg, riktigt smidigt!

Fredagsafton när vi kom fram gick vi till den holländska puben vi åt på när vi var där senast och fick oss lite mat. Tog sen en tur till nordstan, sonen ville såklart handla på leksaksaffären. Gubben köpte sig en snygg men onödigt dyr tröja. Och jag köpte ingenting till mig själv. Som vanligt!

Lördagen var vi på liseberg större delen av dagen. Gubben och sonen fick sig åkband. Jag håller mig helst på marken, i lagom fart och utan snurr...Var bara roligt att vara där och kolla på folk. Lilleman åkte lisebergsbanan, tyckte det var jättehemskt och ville sen åka igen...Gubben åkte helix,,,jag hade nog hellre amputerat en fot än satt mig i den. Fyyyy! Åt lunch på tyrolen.
På kvällen blev det trerätters middag på hotellet och några fler
middagsgäster anslöt sig. Tur att det fanns barn där, de åt och lekte tills klockan var bortåt midnatt.

Söndagen blev det sista hotellfrukosten och sen slappande på rummet innan vi tågade hem till värmland igen.

Det är skönt att komma bort och skönt att komma hem. Två nätter är rätt lagom. Borde kanske satsa mer på weekendresor =)

Nu tillbaka till verkligheten. Jobbet, personalmöte idag, mer jobb, hårklippning för både mig och sonen. Sådder, omplanteringar, vedhantering, potatissättning, städning av stia, staketfix osv...

Thursday, May 1, 2014

Lönnskog

Vi har två lönnar på tomten och de fröar av sig något otroligt mycket...Om någon är sugen på en lönn kan jag alltid spara en planta annars så har jag och sonen fullt sjå med att dra upp alla dessa lönnäsor som gror på alla underlag. Nästan inget växer i sanden bakom huset men nog kommer det smålönnar. Så om vi inte gör något åt det kommer vi snart döljas i en träddunge. Men de ser väldigt mysiga ut där de kommer. Som ett litet minilandskap.
Jag antar att ni hört uttrycket lönnäsor förut, man kan ju öppna dem och klämma fast dem som en lösnäsa :)
Gammellönnen som nästan blev nedsågad för några år sen, tur att det blev inställt. Nu får den stå tills det blir för farligt eller tills den blåser omkull. Lönnar har bra rotsystem som gör att de tål stormar bra. Hoppas på många år till. Till vänster om lönnen ser ni buskaget av rosenhallon som nu blivit väldigt urtunnat till förmån av uteplatsen.

Blivande skog? Söta =)